JAN VAN DUIKEREN

Naast een van de allerbeste trompettisten die ons land rijk is, is Jan van Duikeren (Schiedam 1975), ook actief als componist en arrangeur. Zijn muzikale veelzijdigheid maken hem een geliefd sideman bij de meest uiteenlopende artiesten en muzikale bezettingen over de hele wereld, met als meest prominente voorbeelden: Dr. John, Paul Weller, Christian Mc Bride, Bob Brookmeyer, Lionel Ritchie, Diana Ross, Petter Maffay, Dr. Lonnie Smith, Sheila E., Joe Jackson, James carter, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en het Metropole Orkest.

Momenteel speelt Van Duikeren bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Candy Dulfer, New Cool Collective bigband, New Rotterdam Jazz Orchestra en Di-rect en. Bij de laatste als lid van the Special Request Horns. Bij al deze projecten worden zijn composities en/of arrangementen gespeeld.

Zijn meest recente album Short Stories van Jan van Duikeren’s JVD4 with Metropole Orkest Strings, waarop onder andere John Engels, Marcel Veenendaal en Tineke Postma te horen zijn werd onlangs maar liefst met twee Edisons gewaardeerd. Van Duikeren won in 2022 zowel de jury als de publieksprijs.

Tom Beek

Met zijn persoonlijke, gedreven geluid en zijn krachtige, lyrische speelstijl die genres overstijgt, schittert de bekende Nederlandse saxofonist Tom Beek in de pop-, theater-, jazz- en studiowereld.

De studio en het podium zijn zijn thuis. Hij soleert, improviseert, componeert, arrangeert en produceert muziek, in bandjes, in opdracht en onder eigen naam. Op deze website lees je alles over zijn muzikale activiteiten, muziek in eigen beheer en over zijn liefde voor de ultieme saxsolo.

Tom Beek gaf concerten met internationale artiesten zoals Dizzy Gillespie, Gino Vannelli, Tom Harrell, Pat Metheny, Randy Brecker, Joe Lovano en het Metropole Orkest. Na zijn studie ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig en ondernemend solist, componist, arrangeur, producent en docent.

Zijn saxsolo’s zijn te horen bij namen als Michiel Borstlap, Karin Bloemen, Sven Hammond Soul, Rob Madna, Trijntje Oosterhuis, Kasper van Kooten, Mike Boddé en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

De herkenbare saxofoon van Tom Beek is doorspekt van jazz, rhythm & blues en pop. Hij is te horen in theaters, clubs, poppodia, radio- en tv-programma’s en in meer dan 400 producties. Zelf deed hij ook compositie, productie en vormgeving voor tientallen films, AV-producties, leaders, radio- en tv-tunes, station calls en commercials, in samenwerking met creatieve studio’s, zenders, publishers en reclamebureau’s.

SALLE DE JONGE

Sinds zijn afstuderen aan het Rotterdams Conservatorium in juni 2006, heeft Salle de Jonge zich stevig gevestigd in de muziekindustrie als een toegewijde drummer en de go-to-guy voor hippe, groovende beats met een unieke sound variërend van jazz tot hiphop en alles daartussenin.

Hij speelde onder andere met Roy Hargrove, Kurt Rosenwinkel, Shirma Rouse, The Three Degrees, Benjamin Herman, Till Brönner, Michiel Borstlap, Ronny Jordan, Edsilia Rombley en Bennie Maupin om er een paar te noemen.

Bands en projecten waar hij op dit moment bij betrokken is en toert zijn: The Pulitzers, Bayou Bayou, Jan van Duikeren’s Fingerprint, The Bayou Brothers, The Niss, Berenice van Leer en Sabrina Starke. Voor Sabrina Starke schreef, speelde en produceerde hij haar titelloze album uit 2016, evenals het vervolg.

In 2023 komt Salle’s eigen debuutalbum uit met zijn nieuwste project: RobotKiller. Een samensmelting van zijn liefde voor 90’s HipHop en Jazz gebundeld in één energieke en verfijnde liveact. ‘Intelligent Music For The Dancing Masses’, wordt een zelf geproduceerd en gecomponeerd album.

Daarnaast werkt Salle samen met het gerenommeerde DJ Collective Fremdtunes voor hun derde Breakbeats en Drumloops-samplelibrary. Samen brachten ze volume 1 & 2 uit met beats, sounds en breaks die wereldwijd door bekende DJ’s en producers op tracks zijn gechopt.

Sinds 2019 is Salle verbonden als docent drums, theorie, samenspel en coach aan het Rotterdams Conservatorium.

HUGO DEN OUDSTEN

Hugo den Oudsten werd geboren in 1976. In 1995 werd hij toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij jazz studeerde bij Charlie Angenois en Theo de Jong. Na het behalen van zijn masterdiploma in 2002 begon Hugo zijn professionele carrière met het spelen van allerlei optredens door heel Nederland.

Van 2012 tot 2017 speelde Hugo een maandelijkse show in de North Sea Jazz Club Amsterdam met The Fresh Cuts & speciale gasten als Alain Clark, Edsilia Rombley, Lois Lane, Michiel Borstlap, Hans Dulfer, Giovanca, Benjamin Herman, Thijs van Leer, Sandra St Victor, Sandra van Nieuwland, Ntjam Rosie, Maria Mendes.

Sinds 2006 speelt, neemt en toert Hugo in en buiten Nederland (Japan, VS, Indonesië) als vast bandlid met de volgende artiesten:

• 2016-heden: Blackbird
• 2015-heden: Sabrina Starke
• 2009-2016: Shirma Rouse
• 2010-heden: Ruben Hein
• 2009-2015: iET
• 2006-heden: Jelle Amersfoort
• 2011-2014: Teus Nobel ( Liquid Music Quintet)
• 2010-2012: Kim Hoorweg
• 2008-2010: The Wicked Jazz Sounds Band
• 2008-2014: Mary Davis Jr.

Enkele opmerkelijke kunstenaars waarmee Hugo in de loop der jaren heeft gewerkt, zijn Michiel Borstlap, Sven Hammond Soul, The Ploctones, New Cool Collective, The Three Degrees Hugo woont in Amsterdam waar hij les geeft in basgitaar, jazzgeschiedenis, muziektheorie en gehoortraining.

TIMOTHY BANCHET

Timothy Banchet (2 maart 1987) begon op 4 jarige leeftijd met pianospelen. Dankzij zijn vaders enorme platencollectie kwam hij al vroeg in aanraking met Jazz, Soul en Gospel. De muziek die hij hoorde probeerde hij op de piano uit te zoeken.

Naast het spelen van klassieke muziek en jazz kwam hij dankzij school en vrienden uit de buurt ook in aanraking met hiphop, r&b en Surinaamse muziek. Met bevriende muzikanten begon hij op de middelbare school in kaseko-, maar ook reggae-bands keyboards te spelen. Hierna volgden ook een aantal gospel en r&b formaties.

Altijd onder de indruk van jazz besloot hij op 17 jarige leeftijd dat hij zich op jazz-piano wilde richten. Hij ging op 19 jarige leeftijd vervolgens naar het conservatorium en studeerde bij pianist Bert van den Brink. Hij studeerde in 2012 summa cum laude af.

Naast het freelance spelen met verschillende formaties in uiteenlopende stijlen heeft hij een eigen groep.